Określ ramy czasowe by filtrować wydarzenia archiwalne lub przeglądaj je w kolejności przewijając stronę w dół.
Wykład Aleksandry Wilgockiej „Jak osłodzić sobie życie? O dawnych szczecińskich przysmakach słów kilka”
Muzeum Narodowe w Szczecinie — Muzeum Historii Szczecina
Księcia Mściwoja II 8 | Księcia Mściwoja II 8

 

Dawne przepisy kulinarne, choć często proponowały ciężkie i dziś określane jako niezdrowe potrawy, zawierają wiedzę pokoleń kucharek i kucharzy, których głównym zadaniem było zaserwować w domu, w karczmie, czy w pałacu jak najsmaczniejsze i pożywne dania z dostępnych składników. Jak przygotowywano i co jedzono zatem w Szczecinie 1000, 500, 200 i 100 lat temu?

Spróbujemy sobie… odpowiedzieć w Muzeum Historii Szczecina MNS, w sobotę, 30 września 2017 roku o godzinie 12:00. 

Spotkanie i wykład odbywają się w ramach Zachodniopomorskich Dni Dziedzictwa Szczecin 2017 – Smaki Dziedzictwa